VIJESTI


Chair EUchild

Pročitajte više o aktivnostima u okviru Projekta

Okrugli stol "Pravne implikacije prekograničnog kretanje djece"

Datum objave: 27.02.2017.


Održan 22. veljače 2017. godine na Pravnom fakultetu Osijek

Otvaranje Projekta "Jean Monnet katedra za prekogranično kretanje djeteta u EU" upriličeno je 22. veljače 2017. godine održavanjem okruglog stola "Pravne implikacije prekograničnog kretanja djece".

Klikni za više

Poziv za sudjelovanje na Okruglom stolu "Pravne implikacije prekograničnog kretanja djece"

Datum objave: 13.02.2017.


Pravni fakultet Osijek, 22. veljače 2017. godine

Na Okruglom stolu koji će se održati 22. veljače 2017. godine na Pravnom fakultetu Osijek, govorit će predstavnici pravosuđa, Centra za posebno skrbništvo, Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te nevladinih organizacija.

Teme Okruglog stola biti će: prekogranična skrb i uzdržavanje djece, prekogranična otmica djece, prekogranično kretanje djece, spajanje obitelji, dječji rad i zapošljavanje djece, ostvarivanje prava na kontakte, zaštita djece u slučajevima prekograničnog kriminala, djeca azilanti, migracijsko pravo i dr.

Sudjelovanje na Okruglom stolu predviđeno je za praktičare, javne/državne službenike te osobe uključene u rad nevladinog sektora, koji su u svom radu povezani s nekima od tema Okruglog stola.

Registraciju za sudjelovanje moguće je izvršiti do četvrtka 16. veljače, putem sljedećeg linka: https://goo.gl/forms/t05VA9msMFpho1cL2, a osobama čije se sudjelovanje prihvati  biti će uručene potvrde o sudjelovanju.

Predviđeno trajanje Okruglog stola je 10:30-16:00 h. 

 Okrugli stol_program.pdf

Party autonomy in cross-border family relations

Datum objave: 06.02.2017.


ELTE Budapest, 24 February 2017

In the framework of Jean Monnet Chair on Cross border movement of a child in EU, a open lecture for PhD students would bew held by Mirela Župan, professor of University of Osijek Croatia on "Party autonomy in cross-border family relations". The lecture would be held in ELTE Budapest (Venue) on 24 February 2017 at 14:30.    

/

U okviru Jean Monnet katedre za prekogranično kretanje djeteta u EU, prof Mirela Župan, Pravni fakutet Osijek, održat će predavanje na temu "Stranačka autonomija u prekograničnim obiteljskim predmetima". Predavanje, namijenjeno studentima doktorskih studija, održat će se na Sveučilištu ELTE u Budimpešti, Mađarska, 24. veljače 2017 godine u 14:30.

 

Okrugli stol "Pravne implikacije prekograničnog kretanje djece"

Datum objave: 06.02.2017.


22. veljače 2017. godine na Pravnom fakultetu Osijek

Otvaranje Projekta ''Jean Monnet katedra za prekogranično kretanje djeteta u EU'' biti će upriličeno 22. veljače 2017. održavanjem okruglog stola.

Teme Okruglog stola bit će: prekogranična skrb i uzdržavanje djece, prekogranična otmica djece, prekogranično kretanje djece, spajanje obitelji, dječji rad i zapošljavanje djece, ostvarivanje prava na kontakte, zaštita djece u slučajevima prekograničnog kriminala, djeca azilanti, migracijsko pravo i dr.

Svrha Okruglog stola je okupiti znanstvenike, stručnjake, javni sektor, nevladine organizacije i ostale uključene dionike, kako bi podijeliti svoja iskustva glede pravnog položaja i problematike prekograničnog kretanja djece u EU.

Detaljni program Okruglog stola uskoro će biti objavljen.

OTVORENE PRIJAVE ZA POHAĐANJE KOLEGIJA

Datum objave: 29.12.2016.


Otvorene prijave za pohađanje kolegija "Pristup pravosuđu za djecu", "Prekogranično kretanje-osobni status i identitet" i "Međunarodno obiteljsko pravo pred EU sudovima"

1) Za polaznike poslijediplomskih /specijalističkih studija

Jean Monnet katedra za prekogranično kretanje djeteta u EU

Prijave na kolegij „Pristup pravosuđu za djecu“

Kolegij „Pristup pravosuđu za djecu“ namijenjen je studenima poslijediplomskih / specijalističkih studija prava.  

Kolegij se održava u okviru Jean Monnet Katedre za prekogranično kretanje djeteta u EU koji se financira iz sredstava EU te je njegovo pohađanje besplatno za sve polaznike.

Također, kako bi se olakšalo pohađanje kolegija, predavanja će se održavati putem sustava udaljenjog učenja Loomen CARNet u popodnevnim satima ili subotom prijepodne, sukladno naknadnom dogovoru s polaznicima.

Kolegij će ivoditi doc.dr.sc. Paula Poretti.

Pohađanjem Kolegija stječu se 2 ECTS boda.

Za pohađanje Kolegija potrebno je izvršiti prijavu putem e-maila na adresu: pporetti@pravos.hr (Subject: „Prijava na kolegij Pristup pravosuđu za djecu“).

Detaljniji opis Kolegija dostupan je na web stranici: http://www.pravos.unios.hr/chair-euchild/kolegiji.

 

2) Za polaznike doktorskih studija

Jean Monnet katedra za prekogranično kretanje djeteta u EU

Prijave za kolegij „Prekogranično kretanje -osobni status i identitet“.

Kolegij je namijenjen studentima doktorskih studija. Kolegij izvodi izv.prof.dr.sc. Mirela Župan.

Termin predavanja će biti definiran u dogovoru s polaznicima. Kolegij ima 10h predavanja, a pohađanjem se stječe dodatna 2 ECTS boda.

Za pohađanje Kolegija potrebno je izvršiti prijavu putem e-maila na adresu: mzupan@pravos.hr (Subject: „Prijava na kolegij Prekogranično kretanje - osobni status i identitet“).

Detaljniji opis Kolegija dostupan je na web stranici: http://www.pravos.unios.hr/chair-euchild/kolegiji.

 

3) Za polaznike doktorskih studija

JEAN MONNET KATEDRA ZA PROCESNO PRAVO EU

Prijave za kolegij „ Međunarodno obiteljsko pravo pred EU sudovima

Kolegij je namijenjen studentima doktorskih studija. Kolegij izvodi izv.prof.dr.sc. Mirela Župan.

Termin predavanja će biti definiran u dogovoru s polaznicima. Kolegij ima 10h predavanja, a pohađanjem se stječe dodatna 2 ECTS boda.

Za pohađanje Kolegija potrebno je izvršiti prijavu putem e-maila na adresu: mzupan@pravos.hr (Subject: „Prijava na kolegij Međunarodno obiteljsko pravo pred EU sudovima“).

 

4) Za polaznike diplomskih studija

Jean Monnet katedra za prekogranično kretanje djeteta u EU

Prijave za kolegij Pravo djeteta na ostvarivanje kontakata prema međunarodnom pravu“.

Kolegij je namijenjen studenima Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija prava nižih studijskih godina.

Kolegij će izvoditi izv.prof.dr.sc. Branka Rešetar.

Predavanja iz Kolegija održat će se 23. i 24. veljače 2017 godine. Kolegij ima 10h predavanja, a pohađanjem se stječu dodatna 2 ECTS boda.

Za pohađanje Kolegija potrebno je izvršiti prijavu putem e-maila na adresu: bresetar@pravos.hr (Subject: "Prijava na Kolegij Pravo djeteta na ostvarivanje kontakata prema međunarodnom pravu").

Detaljniji opis Kolegija dostupan je na web stranici: http://www.pravos.unios.hr/chair-euchild/kolegiji.