POZIV ZA SUDJELOVANJE U RADIONICI DUE DILIGENCE


RADIONICA DUE DILIGENCE-KUPOPRODAJA POSLOVANJA

U organizaciji Katedre trgovačkog prava pozivaju se redovni i izvanredni studenti na radionicu "Due diligence - kupoprodaja poslovanja".

Radionica je predviđena za redovite i izvanredne studente 4. godine i 5. godine Trgovačko-pravnog i Europsko-pravnog modula, a održat će se u ponedjeljak 20. 11. 2017. u 11:00 sati u dvorani 3, Radićeva 17. Radionicu će voditi odvjetnik Dalibor Valinčić iz odvjetničkog društva Wolf Theiss u Zagrebu.

 

Predmet vježbi je prikaz DUE DILIGENCE procesa kupoprodaje poslovanja kroz:

(a) kupnju poslovnih udjela i

(b) kupnju poslovne cjeline (dijela poduzeća).

Vježbe će bit podijeljene u dva dijela:

  1. Općeniti prikaz kupoprodaje

U prvom dijelu će se proći kroz osnovne stadije kupoprodaje poslovanja koji uključuju:

  1. a) identificiranje sastojaka poslovanja koji se kupuju,
  2. b) objašnjenje postupka dubinskog snimanja, procedura koje se provode pri takvom postupku i svrha i učinaka provođenja postupka,
  3. c) opis samog ugovora o kupoprodaji,
  4. d) razrada mehanizma kupoprodaje, uključujući razliku između kupnje poslovnih udjela i kupnje dijela poduzeća kao skupa imovine,
  5. e) objašnjenje nekih od osnovnih sastojaka i klauzula u ugovoru,
  6. f) diskusiju o odgovornosti kupca i prodavatelja u takvom ugovoru.

Ovaj dio se sastoji pretežno od prezentacije i diskusije sa studentima. Prvi dio je podijeljen u dva bloka od 45 minuta, s kratkom pauzom između.

  1. Sastav ugovora o kupoprodaji

U drugom dijelu vježbi studenti će biti bili podijeljeni u grupe (broj grupa ovisio o broju studenata koji sudjeluju u radionici). Obveza jedne polovine studenata bit će napraviti generalni okvir ugovora o kupoprodaji poslovnih udjela, a preostali studenti bi trebali napraviti osnovni nacrt ugovora o kupoprodaji poslovne cjeline (cca 60 minuta). Nakon što studenti naprave svoje nacrte, preostalih 30 minuta će se iskoristiti za analizu nacrta studenata i zajedničko komentiranje.

Molimo sve zainteresirane studente da se radi formiranja broj grupa prijave za sudjelovanje u spomenutoj radionici prijave putem niže naznačenog linka:
https://docs.google.com/forms/d/14PeN2kBzklKWhVTIKyHLfx5gbLe7Jm37O_Rrh1VjBp0/viewform?edit_requested=true