Pravni poslijediplomski studijski programi u SAD


Za studente pravnih fakulteta u Hrvatskoj te pravnici koji imaju želju dalje se usavršavati u međunarodnim okvirima prava skupili smo informiracije o programima trinaest američkih pravnih fakulteta.

Na 1. Sajmu pravnih poslijediplomskih studija u Sjedinjenim Američkim Državama koji je organizirao Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s U.S. Embassy Zagreb i mrežom EducationUSA svoje su programe, koji pokrivaju širok spektar pravnih područja, predstavile ugledne američke pravne škole. Također, neke od instuticija (npr. Loyola ili Texas Law) imaju i mogućnosti gostujućih radnih posjeta.

Nešto niže možete pronaći tablicu s poveznicama na Facebook i web stranice učilišta, a ovdje možete preuzeti službenu brošuru Sajma u PDF obliku. Također, u fakultetskoj su knjižnici za pregled dostupni odabrani informativni materijali u tiskanom obliku. Još jedan koristan resurs je webinar  "Understanding U.S. Legal Education", koji uz naslovnu temu pokriva i potupke prijave kao i savjete za potencijalne stipendiste.

 

Drexel University
Kline School of Law
Duke Law School
The George Washington
University Law School
Indiana University
Maurer School of Law
Loyola Law School
Pepperdine Law
Suffolk University
Law School
UCLA
School of Law
 
University of Georgia
School of Law
University of Miami
School of Law
University of Texas
School of Law
University of Virginia
School of Law
USC Gould
School of Law