Upisati Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - je li to pravi izbor za mene?

10 razloga zašto studirati kod nas!

Jer je dobro biti u pravu!

01

Pravo kao društvena znanost daje veoma kvalitetno opće obrazovanje i obuhvaća širok spektar zanimanja. Naši bivši studenti ne rade samo u pravosuđu kao odvjetnici, suci ili državni odvjetnici, već i u državnoj upravi, prosvjeti, privatnom sektoru, diplomaciji, institucijama EU, nevladinim ili međunarodnim udrugama.

Jer su naša slika dobri rezultati studenata!

02

Pratimo rad studenata i pripremamo ih za uspješnu karijeru kroz 9 studijskih programa kao formalnih oblika obrazovanja (1 integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, 1 stručni upravni studij, 5 specijalističkih diplomskih studija, 1 specijalistički diplomski stručni studij, 1 doktorski studij) te cjeloživotnih oblika obrazovanja (3 programa). Imamo iskustva u formiranju kompetentnih magistara prava jer je kvalitetan magistar prava traženo zanimanje u velikim i malim odvjetničkim društvima, ali i kod drugih poslodavaca.

Jer naši nastavnici svake godine unaprijeđuju kvalitetu nastave!

03

Naše je znanstveno – nastavno osoblje vrlo mlado. PFO pomaže usavršavanju svojih nastavnika potičući odlaznu mobilnost, studijske boravke i usavršavanje na renomiranim inozemnim institucijama, uvođenjem obvezne pedagoško-psihološke i metodičko-didaktičke izobrazbe, uključujemo uspješne gospodarstvenike u nastavni proces (svake godine upriličimo gostovanja uspješnih gospodarstvenika prenoseći svoje iskustvo u sklopu predavanja i radionica na Fakultetu), omogućavamo pristup međunarodnim bazama podataka, kupovina knjiga i svega onog što je preduvjet kvalitetnog znanstvenog i nastavnog usavršavanja kao i mogućnost studentima da nas ocjenjuju te javno ističemo najbolje među nama, a usmjeravamo lošije.

Jer nama student nije samo brojka!

04

Otvorenim i pristupačnim odnosom, kao i osobnim kontaktom nastojimo se posvetiti svakom studentu i omogućiti mu individualni pristup stjecanju znanja. Pristupačnost i susretljivost nastavnog osoblja u kontaktu sa studentima čini Pravni fakultet poželjnim mjestom za studiranje i mapira ga na karti Hrvatske.

Jer ćete kod nas imati mogućnost iskusiti praktičnu nastavu!

05

Uz redovite vježbe kojima se neposrednim uvidom u praksu sudova, odvjetništva i državnog odvjetništva studente nastoji osposobiti za rad u praksi, PFO je u suradnji sa Ekonomskim fakultetom Osijek, pokrenuo projekt Pravno-ekonomske klinike, gdje studenti viših godina aktivno rješavaju praktične probleme poduzetnika. Isto tako, na fakultetu se održava velik broj predavanja praktičara iz zemlje i inozemstva s područja građanskog, građanskog procesnog, trgovačkog, kaznenog i drugih grana prava.

Jer je važno ulagati u vlastito obrazovanje kao najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet!

06

Osim osnovnog studija, studentima omogućujemo sudjelovanje na brojnim seminarima, radionicama i ljetnim školama. Studenti tako stječu znanja izvan studijskog programa, te ujedno upoznaju kolege sa drugih pravnih fakulteta iz Hrvatske i inozemstva te usavršavaju poznavanje stranih jezika.

Jer smo, kao relativno mladi fakultet, stvorili reputaciju kvalitetne obrazovne ustanove!

07

O našoj kvaliteti govori neprestani porast broja stranih studenata i profesora, koji preko ERASMUS + programa posjećuju naš fakultet te ovdje borave cijeli semestar. Jedini smo na Sveučilištu koji imamo dvije Jean Monnet katedre financirane sredstvima Europske Unije u čije aktivnosti se mogu uključiti studenti te na taj način proširiti svoja znanja i ojačati osobni razvoj.

Jer našim studentima pružamo mogućnost sudjelovanja u radu studentskih udruga!

08

Na fakultetu djeluje velik broj udruga koje se bave raznim aktivnostima; od predstavljanja interesa studenata i borbe za njihova prava (Studentski zbor i Studentski pravobranitelj), sportskih udruga (Pravos), studentskog časopisa (Legos), do međunarodne suradnje, inozemne prakse te akademskih aktivnosti u okviru Europske udruge studenata prava (ELSA). Buduće studente ohrabrujemo da se priključe radu i steknu nova iskustva i poznanstva.

Jer su naši studenti kvalitetni i dio su istraživačke mreže u suradnji s nastavnicima!

09

Naši studenti sudjeluju na međunarodnim moot court natjecanjima u simuliranom suđenju, gdje ostvaruju zavidne rezultate! Uključivanjem u aktivnosti fakulteta u okviru EU projekata, raznim radionicama, konferencijama i studijskim putovanjima studentima uz formalno obrazovanje omogućujemo stjecanje kompetencija i vještina koje će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada. Izvrsne i iznimno uspješne studente nagrađujemo i potičemo na daljnji rad kroz mogućnost sudjelovanja u istraživačkim projektima za vrijeme studija. Mi smo istraživački orijentirani fakultet. Koje su implikacije za vas? Motivirani studenti imaju priliku sudjelovati u istraživačkim projektima sa svojim nastavnicima za vrijeme studija, no objavljivanje u akademskom časopisu se može ponuditi samo onim izvrsnima. Možda ćete Vi biti sljedeći?

Jer je Osijek studentski grad!

10

Iako slovi kao maleni grad, 20 000 njegovih stanovnika upravo su studenti. Osijek je grad koji je vrlo dobro povezan tramvajskim i autobusnim linijama, pun je zanimljivosti i mjesta koja vrijedi posjetiti. Budućim studentima predlažemo:

  1. šetnju Promenadom, poznatim osječkim šetalištem uz Dravu,
  2. kupanje na Kopiki, osječkoj pješčanoj plaži i kupalištu na Dravi,
  3. posjet Tvrđi, starom, baroknom dijelu grada i odličnom mjestu za noćne izlaske u brojnim barovima,
  4. vožnju biciklom na 38 km biciklističkih staza,
  5. šetnju nekim od 17 osječkih parkova,
  6. posjet najstarijem hrvatskom praku prirode Kopačkom ritu, udaljenom svega 8 km od grada,
  7. vožnju Kompom i posjet ZOO vrtu na lijevoj obali Drave,
  8. posjet nekom od mnogobrojnih festivala (Pannonian Challenge - najvećem i najpopularnijem hrvatskom natjecanju u extremnim sportovima, UFO - urban fest Osijek, SLAMA Landart festivalu, OLJM - Osječkom ljetu mladih...)
  9. uživanje u opuštenom ritmu grada i kulturi ispijanja kave na nekoj od brojnih osječkih osunčanih terasa