Vijesti


INSPIRED

 

Seminar o diseminaciji i učinku Erasmus+ K2 projekata strateških partnerstava

Datum objave: 24.05.2018.


U organizaciji njemačke organizacije za akademsku razmjenu DAAD i hrvatske nacionalne Agencije za mobilnost i programe EU 16. i 17 svibnja 2018. godine u Bonnu je održan seminar o diseminaciji i učinku Erasmus+ K2 projekata strateških partnerstava na kojem je sudjelovala doc. dr. Helga Špadina, voditeljica strateškog partnerstva projekta INSPIRED. Dvogodišnji projekt internacionalizacije i modernizacije pravnog obrazovanja zajednički provode Pravni fakultet Osijek u strateškom partnerstvu sa Pravnim fakultetom Sveučilišta Mykolas Romeris iz Litve, Pravnim fakultetom Sveučilišta London South Bank iz Ujedinjenog Kraljevstva, Pravnim fakultetom Sveučilišta u Pečuhu iz Mađarske te Pravnim fakultetom Inholland Sveučilišta za primijenjene znanosti iz Nizozemske. Pravni fakultet Sveučilišta Ulster iz Ujedinjenog Kraljevstva je pridruženi partner.

Svrha seminara bila je razmjena iskustava i ideja između koordinatora i sudionika tekućih projekata strateških partnerstava u području visokog obrazovanja u pogledu diseminacije projektnih rezultata, održivosti aktivnosti i nakon završetka financiranja projekta i učinaka koje K2 projekti mogu ostvariti. Seminar je sudionike kroz interaktivni način rada potaknuo na razvijanje novih ideja i omogućio razmjenu dobrih praksi, kao i stvaranje nove mreže potencijalnih partnerskih suradnji.

Seminar u Bonnu je bio i dobra prilika prezentacije projekta INSPIRED koji je predstavljen zajedno sa drugim tekućim K2 projektima kroz promotivne materijale koji su bili na raspolaganju sudionicima seminara. Voditeljica projekta INSPIRED će informacije i znanja stečena tijekom seminara vezana uz diseminaciju, održivost i učinak projekta podijeliti sa projektnim partnerima na predstojećem transnacionalnom sastanku INSPIRED projektnog konzorcija u lipnju u Londonu.

 

Natječaj za izbor polaznika

Datum objave: 04.01.2018.


Vilnius 18. do 24. ožujka 2018.

 

Natječaj za izbor polaznika za testiranje prvog modula međunarodnog projekta INSPIRED u Vilniusu od 18. do 24. ožujka 2018. godine

Pravni fakultet u Osijeku u suradnji s partnerskim sveučilištima INHolland University of Applied Sciences, Rotterdam, Nizozemska; London South Bank University, Velika Britanija; Mykolas Romeris University, Vilnius, Litva; University of Pécs, Mađarska i pridruženim partnerom Sveučilištem Ulster iz Belfasta, Sjeverna Irska, organizira testiranje prvog modula u sklopu projekta INSPIRED na Pravnom fakultetu u Vilniusu u Litvi od 18. do 24. ožujka 2018. godine. Svi polaznici na kraju programa stječu pravo na potvrdu o sudjelovanju u programu.

Teme obuhvaćaju:

   • Ljudska prava
   • Migracije
   • Pravo na azil 
   • Sloboda kretanja u EU
   • Organizirani kriminal i suzbijanje trgovine ljudima
   • Sigurnosna praćenja i nadzor

 Uvjeti prijave na natječaj:  

 • Dobro znanje engleskog jezika.
 • Dobro poznavanje europskog prava.
 • Prihvaćanje i poštivanje različitosti (bitno za interakciju sa studentima iz različitih država).
 • Prilagodljivost.
 • Posjedovanje europske iskaznice zdravstvenog osiguranja i važećih putnih isprava.
 • Mogućnost pohađanja cjelokupnog programa u Vilniusu.

Trošak prijevoza, smještaja i hrane pokriva Pravni fakultet Osijek. Razgovor sa izabranim polaznicima biti će obavljen na engleskom jeziku.

PRIJAVNI OBRAZAC

Rok za prijavu: 15. 01. 2018.  

Održan prvi transnacionalni sastanak

Datum objave: 06.12.2017.


20 listopada 2017. Pravni fakultet Osijek je bio domaćin prvog transnacionalnog sastanka na kojem su sudjelovali svi projektni partneri.

http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=69392