ZELENA PRAVNA KLINIKA PRAVOS

Poštovane kolegice i kolege, drage naše studentice i studenti,

početkom nove akademske godine pozivamo sve zainteresirane za uključivanje u rad Zelene pravne klinike.

Zelena pravna klinika osnovana je 11. siječnja 2021. godine kao ustrojbena jedinica Pravnog fakulteta Osijek. Jedna od dimenzija vizije i misije Klinike odnosi se na omogućavanje studentima uvjeta i prilika za adekvatno stručno, znanstveno i društveno aktiviranje u području zaštite prirode i okoliša; osposobljavanje studenata Pravnog fakulteta Osijek za rad u pravnoj praksi kroz organizirani timski rad na stvarnim predmetima građana koji se obraćaju za besplatnu pravnu pomoć u područjima zaštite prirode i okoliša, kao i osposobljavanje studenata za aktivno sudjelovanje u fakultetskim  društvenim programima i aktivnostima na zaštiti prirode i okoliša.

Prošli semestar sudjelovali smo u nizu aktivnosti s kojima nastavljamo. Nadamo se da ćete nam se pridružiti kako bismo zajedno radili na aktivnostima koje planiramo.

Sukladno Pravilniku o organizaciji i djelovanju Zelene pravne klinike Pravnog fakulteta Osijek, prijava sadrži životopis, prosjek ocjena (osim za studente prvih godina studija) te motivacijsko pismo. Studenti kliničari mogu biti studenti svih studijskih godina i svih studijskih programa koji se izvode na Pravnom fakultetu Osijek.

Ovom prilikom pozivamo sve kolegice i kolege koji su zainteresirani da se priključe sa svojim idejama Zelenoj pravnoj klinici. Molimo Vas da svoje prijave za rad u Klinici dostavite na službene adrese voditeljstva ZPK: voditeljstvozpk@pravos.hr

Rok za prijavu je 30. studenoga 2022. godine.

Više o radu Klinike možete pronaći na mrežnoj stranici Zelena pravna klinika | Pravni fakultet Osijek (unios.hr),  kao i na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/zelenapravnaklinika

doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko, voditeljica ZPK

prof. dr. sc. Rajko Odobaša, zamjenik voditeljice ZPK

doc. dr. sc. Jelena Dujmović Bocka, zamjenica voditeljice ZPK