Knjižnica

Probni pristup

Probni pristup – De Gruyter All eBooks

Obavještavamo vas da je izdavač De Gruyter omogućio probni pristup na cjelokupnu zbirku e-knjiga za Pravni fakultet. Više od 7900 naslova.

Pristupiti možete ovdje – De Gruyter

Probni pristup traje do 30.04.2024.


Probni pristup – Pravni izdavač LEXXION

Pravni fakultet Osijek dobio je jednomjesečni probni pristup na 12 časopisa u izdanju pravnog izdavača  Lexxion, koji pruža uglavnom izvore u području europskog prava na engleskom i njemačkom jeziku. Pristupa se putem lozinke odabirom izbornika Journals:

Probni pristup traje do 29.12.2023.


Probni pristup – ScienceDirect eBooks

Obavještavamo vas da je izdavač Elsevier omogućio probni pristup na cjelokupnu zbirku e-knjiga na platformi ScienceDirect hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici. Na platformi se nalazi više od 43.000 e-knjiga koje pokrivaju sva područja znanosti.

Probni pristup traje do 17.11.2023.


Probni pristup – SAGE Knowledge

Naš Fakultet dobio je besplatni probni pristup na SK Complete Books and Reference Collection 2023 od 20. ožujka na: https://sk.sagepub.com/

Probni pristup traje do 21.04.2023.


Probni pristup – EBSCO Philosopher’s Index with Full Text

Naš Fakultet dobio je besplatni probni pristup od 14. veljače na: http://search.ebscohost.com

Philosopher’s Index with Full Text je vodeća baza podataka s punim tekstom koja pokriva sva glavna polja filozofije i srodnih disciplina. Nudi stotine filozofskih časopisa s punim tekstom iz cijelog svijeta, od kojih su mnogi dostupni bez embarga.

Probni pristup traje do 31.03.2023.


Probni pristup – Oxford Encyclopedia of EU Law

Naš Fakultet dobio je besplatni probni pristup od 23. rujna na: pristup istekao

Pružajući izvornu analizu prava Europske unije (EU) na visokoj razini od strane specijaliziranih istaknutih suradnika, članci iz ove enciklopedije bave se fokusiranim nizom tema kojima se nastoji pružiti najbolja pokrivenost suštine, karaktera, razvoja i povijesti prava Europske unije. U člancima će se definirati i pokriti osnove i temelji prava Europske unije, te analizirati i objasniti pravni pojmovi.

Probni pristup traje do 23.10.2022.


Probni pristup – Scite_

Naš Fakultet dobio je besplatni probni pristup od 18. travnja na: pristup istekao 

Scite je startup sa sjedištem u Brooklynu koji pomaže istraživačima da bolje otkriju i razumiju istraživačke članke putem pametnih citata – citata koji prikazuju kontekst citata i opisuju pruža li članak potkrepljujuće ili suprotne dokaze.

Probni pristup traje do 18.05.2022.


Probni pristup – Bloomsbury Collections

Naš Fakultet dobio je besplatni probni pristup od 15. ožujka na: pristup istekao

Bloomsbury Collections pruža trenutni pristup kvalitetnom istraživanju i knjižnicama pruža fleksibilan način za izgradnju zbirki e-knjiga u humanističkim i društvenim znanostima. Sadrži gotovo 11.000 naslova, sa sadržajem iz najnovijih istraživačkih publikacija Bloomsburyja, kao i 100+ godina naslijeđa uključujući Continuum, T&T Clark, Bristol Classical Press, Berg, The Arden Shakespeare i Hart Publishing.

Probni pristup traje do 15.04.2020.


Probni pristup – Oxford University Press

Naš Fakultet dobio je besplatni probni pristup do 31. srpnja na:

Oxford Scholarship Online: pristup istekao (može se samo čitati)

Oxford Handbooks Online: pristup istekao (može se skidati )

Oxford Research Encyclopedias: pristup istekao (može se skidati)

Probni pristup traje do 31.07.2020.


Probni pristup – De Gruyter e-books

De Gruyter nam je na naš zahtjev otvorio probni pristup do 30. lipnja 2020. godine na 75000 e-knjiga iz njihovog izdanja.

Zbirci možete pristupiti s linka: pristup istekao

Probni pristup traje do 30.6.2020.


Probni pristup – Collected Courses of the Hague Academy of International Law

Nizozemski izdavač Brill nam je na naš zahtjev  otvorio probni pristup do 21. svibnja 2020. godine.  Online zbirka tečajeva Haške akademije iz područja međunarodnog prava obuhvaća priloge prestižnih autora, koji se bave teorijskim aspektima , uključujući zakonodavstvo i praksu.

Zbirci možete pristupiti s linka: pristup istekao

Probni pristup traje do 21.5.2020.


Probni pristup – Bloomsbury eBook Collections

Britanski izdavač Bloomsbury Publishing  je za naš Fakultet otvorio probni pristup na svoje zbirke e-knjiga – Bloomsbury eBook Collections. Zbirke obuhvaćaju područje društveno-humanističkih znanosti i umjetničko područje, a sadrže više od 5.000 naslova

Knjigama možete pristupiti ovdje: pristup istekao

Probni pristup traje do 22.2.2020.


Probni pristup – Brill Journals

Obavještavamo vas da je nizozemski izdavač Brill otvorio probni pristup na svoju zbirku časopisa za ustanove navedene ovdjeBrill objavljuje više od 300 naslova časopisa poglavito u okviru područja društvenih i humanističkih znanosti, a sadrži i časopise s područja biologije.

Časopisima možete pristupiti ovdje: pristup istekao

Probni pristup traje do 23.07.2019.


Probni pristup – De Gruyter

De Gruyter zbirka časopisa dostupnih u cjelovitom tekstu, a uključuje više od 900 časopisa koji pokrivaju sva područja znanosti, a od kojih je više od 560 u otvorenom pristupu. Područja: Biomedicina i zdravstvo, Biotehničke znanosti, Društvene znanosti, Humanističke znanosti, Prirodne znanosti, Tehničke znanosti, Umjetničko područje.

Pretraživanje baze: pristup istekao

Probni pristup traje do 20.07.2019.


Probni pristup – Beck-online premium

Za  naš Fakultet omogućen je probni pristup na Beck-online premium koji uključuje više od 500 priručnika (cijeloviti tekst), preko 90 časopisa s cjelovitim tekstom kao i veliku zbirku statuta i sudskih odluka. Pristup je omogućen putem IP adrese.

Link za pristup: pristup istekao

Probni pristup traje do 31.03.2019.


Probni pristup – SAGE Journals

Za našu ustanovu SAGE Publishing je otvorio probni pristup svojim časopisima iz područja društveno-humanističkih znanosti.Pristup je omogućen s računala fakulteta, a platformi možete pristupiti na: pristup istekao

Probni pristup traje do 15.03.2019.


Probni pristup – Wiley Online Library

Wiley Online Library omogućio je probni pristup na svoje časopise iz područja društveno-humanističkih znanosti. Pristup je omogućen putem IP adrese.

Link za pristup: pristup istekao

Probni pristup traje do 23.02.2019.


Probni pristup – Cambridge Law Reports

Za naš Fakultet otvoren je probni pristup na Cambridge Law Reports. Pristup je omogućen putem IP adrese.

Link za pristup: pristup istekao

Probni pristup traje do 31.12.2018.


Probni pristup Taylor and Francis eBooks

Otvoren je probni pristup na preko 100.000 naslova e-knjiga na platforni Taylor and Francis eBooks. Pristup je omogućen putem IP adrese s računala Fakulteta. Pristup je otvoren od 1.11.2018. do 30.11.2018. godine.

Platformi možete pristupiti na ovoj adresi: pristup istekao

Probni pristup traje do 30.11.2018.


Probni pristup na Proquestove zbirke

Otvoren je probni pristup na Proquestove zbirke Central i The SciTech Premium Collection.

Zbirkama možete pristupiti ovdje: pristup istekao

Probni pristup traje do 10.12.2018.


Probni pristup Max Planck Encyclopedia of Comparative Constitutional Law & MaxPlanck Encyclopedia of Public International Law

Za naš Fakultet otvoren je probni pristup putem IP adrese na sljedeće enciklopedije:

Max Planck Encyclopedia of Comparative Constitutional Law –  pristup istekao

MaxPlanck Encyclopedia of Public International Law – pristup istekao

Probni pristup traje do 10.7.2018.


Probni pristup Taylor and Francis eBooks

Otvoren je probni pristup na preko 100.000 naslova e-knjiga na platforni Taylor and Francis eBooks. Pristup je omogućen putem IP adrese s računala Fakulteta. Pristup je otvoren do 30.6.2018. godine.

Platformi možete pristupiti na ovoj adresi: pristup istekao

Probni pristup traje do 30.6.2018.


Probni pristup SAGE Publications

SAGE Publications je otvorio probni pristup na svoje baze. Probni pristup otvoren je za:

– SAGE Video  – pristup istekao
– Journals Subject Collections (Criminology, Medico-Legal and Politics & International Studies) – pristup istekao
Probni pristup traje do 15.6.2018.

Probni pristup multidisciplinarnoj bazi PNAS

Otvoren je besplatan probni pristup (putem IP adrese) multidisciplinarnoj bazi PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America) za cijelo Sveučilište u Osijeku.

Probni pristup traje do 02.06.2018.


Springer – probni pristup

Springer je za naše Sveučilište otvorio probni pristup na većinu svojih knjiga iz svih područja znanosti. Pristup je ograničen na knjige iz 2016., 2017. i 2018. godine. (neke knjige iz ovih godina su također izuzete iz pristupa). Knjigama iz područja prava možete pristupiti na: pristup istekao

Probni pristup traje do 13.04.2018.


Probni pristup na digitalni arhiv ZEDHIA

Obavještavamo vas da je otvoren probni pristup na bazu podataka ZEDHIA u izdanju austrijske tvrtke Compass-Verlag. ZEDHIA je interaktivni digitalni arhiv kojeg čini više od 700 pojedinačnih svezaka dostupnih s ukupno više od 1,1 milijuna stranica istraživačkog materijala o povijesti gospodarstva, ekonomije i poslovanja zemalja Srednje Europe, uključujući i srednjoeuropsku genealogiju. Dostupne publikacije sadrže povijesne podatke o poslovanju i gospodarstvu na području današnje Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunjske i drugih zemalja od 1868. do 1945. godine, te s detaljnijim materijalima koji se odnose na Austriju do 2003. godine. Arhiv možete pretražiti ovdje.

Probni pristup traje do 30.4.2018.


Bloomsbury eBook Collections

Britanski izdavač Bloomsbury Publishing za Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Puli, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zadru otvorio probni pristup na svoje zbirke e-knjiga, Bloomsbury eBook Collections. Zbirke obuhvaćaju područje društveno-humanističkih znanosti i umjetničko područje, a sadrže više od 5.000 naslova.

Probni pristup traje do 20.12.2017.


Probni pristup Ebsco

Obavještavamo vas da je EBSCO Information Services za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu otvorio probni pristup na njihove baze podataka (Academic Search Ultimate, Business Source Ultimate, Sociology Source Ultimate, Cinahl Plus With Full Text). Navedene baze dostupne su putem sučelja EBSCOhost.

Probni pristup traje do 22.1.2018.


De Gruyter

Obavještavamo vas da je njemački izdavač De Gruyter otvorio probni pristup na svoju zbirku časopisa za čitavu hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu. De Gruyter zbirka uključuje više od 900 časopisa koji pokrivaju sva područja znanosti. Zbirku možete pretražiti ovdje.

Probni pristup traje do 30.11.2017.


Elgaronline

Za naš fakultet Edward Elgar Publishing je otvorio pristup knjigama iz područja prava iz 2012., 2013. i 2014. godine. Knjigama možete pristupiti ovdje.

Probni pristup traje do 11.10.2017.


Springer books

Za naš fakultet Springer je otvorio pristup svim knjigama iz 2016. godine. Knjigama iz područja prava možete pristupiti ovdje.

Probni pristup traje do 29.3.2017.


SAGE Journals

Za sve  korisnike koji žele brzo i jednostavno pristupati SAGE-ovim časopisima – slobodan je pristup svim SAGE-ovim časopisima. Pristupiti možete na: pristup istekao

Probni pristup traje do 31.1.2017.


Annual Reviews

Obavještavamo vas da je izdavač Annual Reviews za hrvatsku istraživačku i znanstvenu zajednicu otvorio probni pristup na svoju zbirku časopisa s recenzijama najnovijih istraživanja u širokom spektru znanstvenih područja. Annual reviews je neprofitna organizacija koja djeluje od 1932. godine te objavljuje kritičke osvrte na istraživanja u 46 različitih disciplina u okviru društvenih i prirodnih znanosti te (bio)medicine i zdravstva. Publikacije Annual Reviews nalaze se u kategoriji najcitiranijih radovau znanstvenoj literaturiindeksiranih u Thomson Reuters Journal Citation Reports (JCR). Zbirku možete pretražiti ovdje, a radovi iz zbirke indeksirani su i u EBSCO Discovery Service (EDS).

Probni pristup traje do 5.02.2017.