Knjižnica

Disertacije

PQDT Open pruža cijeli tekst otvorenog pristupa disertacija i teza besplatno. Možete brzo i lako pronaći disertacije i teze relevantne za vašu disciplinu i pregledali cijeli tekst u PDF formatu.

Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD) je međunarodna organizacija posvećena promicanju usvajanja, stvaranja, uporabe, širenja i očuvanja elektroničkih radova i disertacija (ETDs). Podržavamo elektroničko izdavaštvo i otvoreni pristup akademskoj zajednici kako bi se poboljšala razmjena znanja širom svijeta. Naša web stranica obuhvaća resurse za sveučilišne administratore, knjižničare, nastavnike, studenate i javnost.

DART-Europa je partnerstvo istraživačkih knjižnica i knjižničnih konzorcija koji rade zajedno kako bi se poboljšao globalni pristup europskim istraživačkim tezama. DART-Europa je potvrđen od strane LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche), a to je Europska radna skupina za Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD). DART-Europa partneri žele pružiti pomoć istraživačima s jedinstvenog europskog portala za otkrivanje elektroničkih teza i disertacija (ETDs), i oni sudjeluju u zagovaranju utjecaja na razvoj budućih europskih e-teza.

EThOS je u Velikoj Britaniji nacionalni servis teza koji ima za cilj povećati vidljivost i dostupnost britanskih doktorskih istraživačkih teza. To pokazuje kvalitetu istraživanja i podržava načelo otvorenog pristupa vlade Ujedinjenog Kraljevstva da radovi koji proizlaze iz javno financiranih istraživanja trebaju biti dostupni besplatno svim istraživačima, pružajući mogućnosti za daljnja istraživanja.