Studenti prve godine Diplomskom sveučilišnog studija Socijalni rad, u okviru kolegija Obiteljsko nasilje, dana 27. siječnja 2023. posjetili su Žensku udrugu „IZVOR“ u Tenji. Ženska udruga „IZVOR“ osnovana je 2001. godine, a njezino djelovanje zasniva se na zaštiti, promicanju te unaprjeđenju ljudskih prava i sloboda, ravnopravnosti žena i muškaraca, demokratizaciji društva, razvoju ljudskih veza i zajednice usmjerenih na pozitivne društvene promjene. Osim toga, ova Udruga bavi se i pružanjem besplatne pravne pomoći te provodi brojne druge aktivnosti usmjerene na podršku razvoju civilnog društva i zajednice.

Koordinatorica Udruge, gđa. Mirjana Herceg, kroz kraću prezentaciju upoznala je studente sa radom Udruge, problematikom nasilja u obitelji s posebnim naglaskom na žene, besplatnim telefonom za žrtve nasilja u obitelji, pružanjem besplatne pravne pomoći te brojnim drugim aktivnostima koje provode. Uz to, studenti su upoznati i s najčešćim problemima vezanima uz nasilje u obitelji te je predstavljena uloga prava i socijalnog rada u tom kontekstu.

Svrha ovog posjeta bila je ojačati svijest studenata socijalnog rada o problematici obiteljskog nasilja i svim negativnim posljedicama koje ono ostavlja na cjelokupnu obitelj, ali i nedostatak društvene empatije prema žrtvama.

Više informacija o Ženskoj udruzi „IZVOR“ možete saznati na sljedećem linku: https://zenska-udruga-izvor.hr/.