Knjižnica

Časopisi

Strani časopisi - pretplata

Wiley Online Library je platforma putem koje je moguće pristupiti multidisciplinarnoj zbirci koja sadrži više od 1.400 časopisa. Zastupljeni časopisi pokrivaju raznovrsna područja i discipline uključujući društvene znanosti (ekonomija, financije, računovodstvo, informatika, informacijska tehnologija, pravo i kriminologija, psihologija), agronomiju, prehrambenu tehnologiju i nutricionizam, arhitekturu i prostorno planiranje, umjetnost, tehničke i prirodne znanosti, medicinu i zdravstvo, veterinarstvo.

Dostupan je sadržaj od od 1997. – 2019.

Izdavač: Wiley
Trajanje licence: 01.01.2019. – 31.12.2019.
Pristup: Nacionalna licenca
Vrsta baze: Baza cjelovitih tekstova

Published for the British Association of Social Workers, this is the leading academic social work journal in the UK. It covers every aspect of social work, with papers reporting research, discussing practice, and examining principles and theories. It is read by social work educators, researchers, practitioners and managers who wish to keep up to date with theoretical and empirical developments in the field.

The Economist je tjednik na engleskom jeziku u vlasništvu Economist Group i uređivan u uredima u Londonu. Kontinuirano objavljivanje počeo je osnivač James Wilson u rujnu 1843. Zbog povijesnih razloga, ekonomist se odnosi na sebe kao novine, ali svaki tiskano izdanje pojavljuje na malom sjajnom papiru kao časopis.

Europska Kazneni zakon pregled (EuCLR) je novi časopis posvećen razvoju europskog kaznenog prava i suradnje u kaznenim pitanjima u Europskoj uniji. U tim područjima Lisabonski ugovor je navodno donio najvažnije promjene i također najveće izazove za budućnost.

The European Foreign Affairs Review razmatra vanjski stav Europske unije u svojim odnosima s ostatkom svijeta. Dakle, pregled će se usredotočiti na političke, pravne i ekonomske aspekte vanjskih odnosa Unije.Pregled će funkcionirati kao interdisciplinarni medij za razumijevanje i analizu pitanja vanjskih poslova koja su od značaja za Europsku uniju i njezine države članice s jedne strane i njezinih međunarodnih partnera s druge strane.

European Journal of Crime, Criminal Law & Criminal Justice osigurava forum za javnu raspravu o tim europskim pitanjima. On nastoji ne samo premostiti jaz između europskih sudionika i europskih država, nego i da bi se dobio prostor za ne-europskim pogledom na razvoj u tim područjima. Naš cilj, drugim riječima, je ponuditi višedimenzionalnu međunarodnu i komparativnu perspektivu na kriminal, kazneno pravo i kazneno pravosuđe u Europi.

The European Journal of International Law je čvrsto utvrđen kao jedan od vodećih svjetskih časopisa u svom području. Sa svojim prepoznatljivim kombinacijama teorijskih i praktičnih pristupa pitanjima međunarodnog prava, časopis nudi čitateljima jedinstvenu priliku da ostanu u kontaktu s najnovijim zbivanjima u ovom području koje se brzo razvija.

Od svog osnutka 1922. godine, Foreign Affairs je vodeći forum za ozbiljnu raspravu o američkoj vanjskoj politici i svjetskim poslovima. Sada je medijska organizacija s tiskanim magazinom, web stranicom, mobilnom stranicom, raznim aplikacijama, zastupljeni preko društvenih medija , raznih poslovnih događaja i još mnogo toga. Foreign Affairs je objavljen od strane Council on Foreign Relations (CFR), neprofitne i nepristrane organizacija posvećene poboljšanju razumijevanja američke vanjske politike i međunarodnih poslova kroz slobodnu razmjenu ideja.

The International Labour Review je vodeći svjetski multidisciplinarni časopis institucija tržišta rada i ekonomije. Njegov je cilj unaprijediti znanstvena istraživanja i informacije u političkim raspravama ali i donošenje odluka u tim područjima okupljanjem izvornih razmišljanja pravnika, ekonomista, sociologa, politologa i stručnjaka industrijskih odnosa na širokom rasponu politika tržišta rada i problema socijalne zaštite.

The Journal of International Criminal Justice ima za cilj promicati duboki kolektivni odraz o novim problemima s kojima se suočava međunarodno pravo. Osnovan od skupine istaknutih kaznenih odvjetnika i međunarodnih pravnika, časopis se bavi glavnim problemima pravde iz kuta prava, sudske prakse, kriminologije, kaznene filozofije i povijesti međunarodnih pravosudnih institucija. Namijenjen diplomskim i poslijediplomskim studentima, praktičarima, akademicima, vladinim dužnosnicima, kao i stotinama ljudi koji rade za međunarodne kaznene sudove.

The International Journal for the Semiotics of Law je neovisan entitet, a i vodeći međunarodni časopis u pravnoj semiotici. Časopis je prvi put objavljen 1987. godine. Međunarodni časopis za semiotiku Zakona pozdravlja podneske, na engleskom ili francuskom jeziku, koji uključuju semiotičku analizu zakona.

Hart Publishing je pokrenuo Journal of Private International Law u proljeće 2005. Pozivamo radove za ovu znanstvenu, recenziranu publikaciju izvornih članaka i analiza aktualnih zbivanja na terenu.Časopis pokriva sve aspekte međunarodnog privatnog prava, odražavajući ulogu Europske unije i Haške konferencije o međunarodnom privatnom pravu u izradi međunarodnog privatnog prava, u dodatku tradicionalnih uloga domaćih pravnih poredaka.

Law and Philosophy služi kao forum za objavljivanje radova iz prava i filozofije koji su u zajedničkom interesu pojedinaca u disciplinama sudske prakse i pravne filozofije.Časopis objavljuje članke koji koriste sve pristupe u oba polja. Osim toga, objavljuje i radove u bilo kojem od glavnih pravnih tradicija, uključujući i običajno pravo, građansko pravo i socijalističku tradiciju.

Legal Theory donosi doprinose ne samo iz akademskog prava, nego iz širokog raspona srodnih disciplina u humanističkim i društvenim znanostima, uključujući i filozofije, politologije, ekonomije, povijesti i sociologije. Teme koje pokriva spadaju uglavnom u široke kategorije analitičke i normativne sudske prakse, doktrinarnih teorija, analize politika pravnih nauka i kritičkih teorija prava.

Public Administration Review je dvomjesečni stručni časopis, bio je premijerni časopis u području istraživanja javne uprave, teorije i prakse 75 godina. To je objavljeno u American Society for Public Administration, i jedini je časopis u javnoj upravi koji služi i znanstvenicima i praktičarima zainteresiranim za javni sektor i upravljanje u javnom sektoru. Članci identificiraju i analiziraju trenutne trendove, pružaju činjeničnu osnovu za donošenje odluka, stimulativnu raspravu i čine vodeću literaturu u oblasti dostupnu u lako pristupnom obliku.

ZStW je od svog osnutka 1881. godine, vodeći forum za rasprave o temeljnim pitanjima kaznenog prava i kriminalistike. On na tu granu znanosti i prakse znatno utječe ne samo u Njemačkoj, nego i izvan granica ojačava ugled njemačke kaznene znanosti.

Ratio Juris je vodeći međunarodni časopis filozofije prava i opće pravne znanosti. On zaista pruža međunarodni i trans-kulturalni forum za komunikaciju filozofskih ideja o pravu i pravnim pitanjima. Ratio Juris je otvoren znanstvenicima iz svih područja i tradicija, pravnih, filozofskih, političkih, kulturalnih i jezičnih.

Zeitschrift fuer Medizinstrafrecht pruža pouzdane i sveobuhvatne informacije o svim aspektima medicinskog kaznenog prava. Donosi u paketu informacije koje je sastavio urednički tim i posebno pripremljene za kazneno pravo.

New Journal of European Criminal Law vodeći je međunarodni časopis o europskom kaznenom zakonu. Cilj mu je analizirati, raspravljati, definirati, razvijati i unaprijediti kazneno pravo u Europi, a posebno kazneno pravo kako ga sastavlja Europska unija i Vijeće Europe.

International Journal of Law, Crime and Justice je referirani časopis za kvalitetno istraživanje i analizu u području socio-pravnih studija i psihologije prava, kriminologije i socijalne pravde. Časopis poziva radove koji se temelje na empirijskim istraživanjima, teorijskim analizama i raspravama te analizama i kritikama pojedinih politika.

Usredotočujući se i na kritično vodstvo i na razvoj praktičnih politika, članci u The International Journal of Children’s Rights odražavaju perspektive širokog raspona disciplina i pridonose većem razumijevanju dječjih prava i njihovog utjecaja na koncept i razvoj djetinjstva.

International Social Work is a scholarly peer reviewed journal designed to extend knowledge and promote communication in the fields of social development, social welfare and human services. Its major focus is on international themes in the delivery of services.

The publisher of the Journal on European History of Law is the STS Science Centre Ltd. seated in London. The European Society for History of Law closely cooperates with the STS Science Centre Ltd. and helps with editing the journal. The journal is published twice a year. It is assigned for law-historians and Romanists that want to share with their colleagues the results of their research in this field.

The Journal of Community Practice is an interdisciplinary journal grounded in social welfare. The journal provides a forum for community practice, including community organizing, planning, social administration, organizational development, community development, social action, and social change. The journal contributes to the advancement of knowledge related to numerous disciplines, including social work and the social sciences, urban planning, social and economic development, community organizing, policy analysis, urban and rural sociology, community health, public administration, and nonprofit management.

The Journal of European Consumer and Market Law (EuCML) takes a fresh perspective at consumer law and puts the topic into the context of market order and market integration in Europe. The journal provides relevant information for practitioners in law firms, courts, undertakings, associations, administrative authorities and academics. The journal contains double-blind peer-reviewed articles, and shorter comment and analysis as well as the new ‘EuCML Reports’ from national correspondents.

New Scientist is the world’s most popular weekly science and technology magazine. Its website, app and print editions cover international news from a scientific standpoint, and ask the biggest-picture questions about life, the universe and what it means to be human. If someone in the world has a good idea, you’ll read about it in New Scientist.

In 1925, Harold Ross established The New Yorker as a lighthearted, Manhattan-centric magazine—a “fifteen-cent comic paper,” he called it. Today The New Yorker is considered by many to be the most influential magazine in the world, renowned for its in-depth reporting, political and cultural commentary, fiction, poetry, and humor. In addition to the weekly print magazine, The New Yorker has become a daily digital destination for news and cultural coverage by its staff writers and other contributors.

Social Work is the premier journal of the social work profession. Widely read by practitioners, faculty, and students, it is the official journal of NASW and is provided to all members as a membership benefit. Social Work is dedicated to improving practice and advancing knowledge in social work and social welfare. Its articles yield new insights into established practices, evaluate new techniques and research, examine current social problems, and bring serious critical analysis to bear on problems in the profession.

From 2005 on the Yearbook of Private International Law is published bys.elp in cooperation with the Swiss Institute of Comparative Law. This English-language annual publication provides analysis and information on private international law developments world-wide. The editors commission articles of enduring importance concerning the most significant trends in the field. The Yearbook also devotes attention to the important work and research carried out in the context of the Hague Con­ference, The Hague Acadamy, UNCITRAL and UNIDROIT. The authority of the editors and the lasting nature of the works included make the Yearbook an integral addition to the libraries of international law scholars and practitioners.

Vol. XXIII – 2021/2022

Vol. XXII – 2020/2021

Vol. XXI – 2019/2020

Vol. XX – 2018/2019

Vol. XVIII – 2016/2017

EUobserver su neprofitne, neovisne internetske novine. Izlaze od 2000. godine u Bruxellesu. Podupiru europsku demokraciju dajući građanima informacije o EU. Tim iskusnih novinara svakodnevno izvještava o EU i šire. Provodi temeljita istraživanja o temama od posebnog interesa za javnost. Svatko može kontaktirati Uredništvo EUobservera da ispita određeno pitanje štiteći izvore. Ako netko želi intervju s novinarom ili zakazati govornika za neko događanje, možete ih kontaktirati.

The Review of European Administrative Law (REALaw) međunarodni je recenzirani časopis, koji se objavljuje tri puta godišnje, putem interneta i u tisku. REALaw objavljuje i uređuje Odjel za ustavno, upravno pravo i javnu upravu Sveučilišta u Groningenu i Institut za ustavno i upravno pravo te Institut Europa sa Sveučilišta u Utrechtu.

Domaći časopisi - pretplata

Uključeni su online časopisi na koje je Fakultet pretplaćen, a koje u knjižnici posjedujemo i u tiskanom obliku. Sve ostale naslove časopisa koje posjedujemo u knjižnici možete pretražiti po naslovu ili ISSN broju u našem katalogu ili na portalu Hrčak. Za pristup časopisima zatražite lozinku od knjižničara. Iz navedenih časopisa članke možemo dostavili i putem maila.

Financije, pravo i porezi je TEB-ov časopis/mjesečnik za poduzeća, banke, obrtnike, proračune i proračunske korisnike, neprofitne i ostale organizacije koji uključuje i poseban dodatak za menadžere TEB-ov “Poslovni info”.

Informator je stručni list za pravna i ekonomska pitanja koji izlazi već više od pola stoljeća, neprekidno od 1953. godine. Dva puta tjedno, na 20-ak stranica po broju, u A3 formatu, Informator svojim pretplatnicima donosi informacije, instrukcije i savjete od praktične koristi u svakodnevnome radu. Prateći zakonodavna zbivanja i probleme u praksi, Informator objavljuje članke uglednih stručnjaka i praktičara. Stajališta eminentnih osoba iz javnog života Informator redovito donosi i u intervjuima.

Pravo i porezi je mjesečni časopis za pravnu i ekonomsku praksu iz područja radnog i trgovačkog prava, poreznog i financijskog prava, obveznih odnosa, stvarnog (vlasničkog) prava, upravnog prava i dr. Časopis sadrži i službena stajališta pojedinih ministarstava (Porezne uprave, Carinske uprave, Ministarstva pravo-suđa, Ministarstva graditeljstva i dr.), te domaću i inozemnu sudsku praksu, odgovore na pitanja pretplatnika, a povremeni prilozi časopisu su posebno uvezani priručnici koji sadrže pročišćene tekstove propisa. Namijenjen je voditeljima računovodstava i financija – kao dopuna tematici koju obrađuje časopis RRiF, pravnicima koji se bave pravom u gospodarstvu, odvjetnicima, javnim bilježnicima.

Časopis Računovodstvo i financije stručno je glasilo Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Časopis je na raspolaganju stručnoj financijskoj i računovodstvenoj javnosti već 60 godina. Kao i do sada u 2015. godini u časopisu će se objavljivati članci s aktualnim stručnim temama i pitanjima iz područja: računovodstva, revizije, poreza, plaća, poslovnih i javnih financija, regulative radnog i socijalnog prava, specifičnosti obrtništva, trgovine i ugostiteljstva, financijskih institucija, trgovačkog zakonodavstva, EU fondova te mišljenja ministarstva financija i sudske prakse.

Računovodstvo, revizija i financije je mjesečni časopis – porezni i računovodstveni savjetnik iz područja PDV-a, plaća, financijskog izvješćivanja, poslovnih financija, računovodstva neprofitnih organizacija, računovodstva proračuna i proračunskih korisnika, radnog i trgovačkog prava, tržišta i propisa i dr. Časopis je namijenjen voditeljima računovodstava i financija, menadžerima i vlasnicima trgovačkih društava i obrta, revizorima, poreznim savjetnicima i svima koji u svom poslovanju, u vremenima stalnih promjena, žele biti upućeni u sve aktualnosti.

Otvoreni pristup

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima (ili bar bibliografskim podacima i sažecima svojih radova). Korisnicima omogućuje lagano pronalaženje časopisa i radova putem prebiranja (prema abecedi ili prema području znanosti) ili pretraživanja prema raznim poljima. Ovaj portal je izrađen i funkcionira uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, realiziran je u Srcu, a osnovna ideja potekla je iz Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva. Trenutno je u Hrčku pohranjeno 386 časopisa.

DOAJ je sveobuhvatna zbirka znanstvenih i stručnih časopisa u otvorenom pristupu. DOAJ želi uključiti što više časopisa iz svih znanstvenih područja, pazeći da se radi o vrijednim časopisima s provjerenom kvalitetom sadržaja. Svaki uključeni časopis mora imati recenzijski postupak ili kontrolu kvalitete od strane uredništva, mora donositi znanstvene sadržaje, mora periodično izlaziti i mora biti dostupan , tj. u otvorenom pristupu. Baza trenutno uključuje 10000 časopisa.

PERO – Pretraživač Elektroničkih izvora Online je jednostavni pretraživač elektroničkih časopisa i elektroničkih verzija tiskanih časopisa s cjelovitim tekstom koji su dostupni hrvatskoj akademskoji znanstvenoj zajednici.

U SCindeksu se referiraju domaći časopisi (Srbija) kategorizirani kao periodične publikacije znanstvenog karaktera. Svi časopisi indeksiraju se sistematski “od korica do korica”. Pored naslova i sažetaka radova, metapodatke u SCIndeksu čine i sve citirane reference. Velika većina članaka dostupna je u kao puni tekst.

Oko 13000 znanstvenih časopisa je trenutno dostupno u Open Science Directory. Kada svi časopisi iz specijalnih programa budu uključeni, Open Science Directory će sadržavati više od 20000 naslova časopisa. Open Science Directory je razvio EBSCO i Knjižnica Sveučilišta Hasselt, a na temelju zahtjeva stručnjaka za pomorsko upravljanje informacijama koji surađuju unutar okvira IOC’s IODE programa.

Persée je program koji je stvoren za digitalno objavljivanje znanstvenih časopisa u području humanističkih znanosti.Cijela tiskana zbirka časopisa je digitalizirana i objavljena online putem portala koji nudi pristup zbirkama, kao i napredne funkcionalnosti koje olakšavaju i poboljšavaju korištenje resursa portala . Časopisi su odabrani od strane uredništva, čime se jamče zbirke znanstvene koherentnost.