Vijesti


Doktorski studij

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Obrana doktorske disertacije Marijete Vitez Pandžić

Datum objave: 24.05.2018.


Marijeta Vitez Pandžić, univ.spec.admin.publ., studentica 1. generacije Poslijediplomskog doktorskog studija iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja prava, nova je doktorica znanosti iz područja društvenih znanosti, znanstveno polje pravo. Uspješno je obranila doktorsku disertaciju pod naslovom „Upravno pravni aspekti ishođenja dozvole za gradnju i uporabnu dozvolu. Rad je obranjen pred povjerenstvom u sastavu: prof.dr.sc. Zvonimir Lauc, professor emeritus, predsjednik, prof.dr.sc. Dario Đerđa, član, te prof.dr.sc. Renata Perić, članica. Obrana je održana na Pravnom fakultetu Osijeku 24. svibnja 2018. godine....

Druga mentorska radionica „Etičnost u znanju (plagiranje/ nakladništvo/ predatorske konferencije…)“

Datum objave: 16.04.2018.


Prof. dr. sc. Zoran Velagić sa Odsjeka za informacijske znanosti, Filozofskog fakulteta Osijek, održao je predavanje na temu „Etičnost u znanju (plagiranje/ nakladništvo/ predatorske konferencije…)“. Predavanje je održano u sklopu druge radionice namijenjene mentorima i nastavnicima doktorskog studija prava. Predavanje je održano u četvrtak 12.4.2018. u Vijećnici Pravnog fakulteta Osijek.

...

Održana prva radionica za mentore doktorskog studija "Doktorska izobrazba i izazovi e-učenja"

Datum objave: 06.04.2018.


U ponedjeljak 19.3.2018. u Vijećnici Pravnog fakulteta Osijek održana je prva radionica/predavanje za mentore i nastavnike doktorskog studija na temu „Doktorska izobrazba i izazovi e–učenja“. Na radionici je doc.dr.sc. Igor Vuletić  predstavio ciljeve, iskustva i smjernice SEELS-a dok je doc.dr.sc. Nataša Lucić nazočne upoznala s Loomen sustavom za udaljeno učenje.

...

Obavijest o javnoj obrani teme doktorske disertacije Ivane Rešetar Čulo

Datum objave: 06.03.2018.


Ivana Rešetar Čulo, polaznica Poslijediplomskog doktorskog studija iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja prava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Pravnog fakulteta Osijek, pokrenula je postupak prijave teme doktorske disertacije, pod radnim naslovom:

"Pravna zaštita djece od nasilja u međunarodnom, regionalnom i nacionalnom pravu i socijalni rad"

Vijeće Poslijediplomskog doktorskog studija prava Pravnog fakulteta u Osijeku je na svojoj 26. (elektronskoj) sjednici održanoj 13. prosinca 2017. godine prihvatilo prijavu teme doktorske disertacije te pokrenulo postupak ocjene teme i imenovalo Povjerenstvo za ocjenu teme doktorske disertacije u sastavu:

  1. Izv. prof. dr. sc. Branka Rešetar, predsjednica Povjerenstva
  2. Izv. prof. dr. sc. Silvija Ručević, Filozofski fakultet Osijek, članica
  3. Prof. dr. sc. Mira Lulić, članica

Javna obrana teme doktorske disertacije će se održati

u srijedu, 14. ožujka 2018. godine, u 12:00 sati
u Vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku, Stjepana Radića 13

Obranu će ocijeniti Povjerenstvo za ocjenu teme doktorske disertacije.
Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju javnoj obrani teme doktorske disertacije.

Dekanica
prof. dr. sc. Renata Perić

Gostujuće predavanje - prof. Szeibert Orsolya, Eötvös Loránd University, Budimpešta, Mađarska

Datum objave: 22.02.2018.


Doktorski studij prava i Jean Monnet katedra za prekogranično kretanje djeteta u EU pozivaju Vas na gostujuće predavanje

Doktorski studij prava i Jean Monnet katedra za prekogranično kretanje djeteta u EU pozivaju Vas na gostujuće predavanje „Universal values in Hungarian society and law – family law reflections“, koje će održati profesorica Szeibert Orsolya sa središnjega pravnog fakulteta u Mađarskoj - ELTE Budimpešta. Predavanje će se održati u srijedu 14.3.2018. u Vijećnici Pravnog fakuteta Osijek s početkom od 17,00 sati.

CV Szeibert.pdf

Natječaj za nagradu svim postdiplomskim studentima

Datum objave: 26.01.2018.


AMAC-UK ( Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u HR -ogranak Velika Britanija) i ove godine raspisuje natječaj za nagradu za mlade znanstvenike u vrijednosti od £1000.

Za Nagradu se mogu natjecati studenti na doktorskom studiju i liječnici na specijalizaciji, koji su gradjani HR sa stalnim boravkom u HR i/ili u radnom odnosu u HR.

Rok prijave je do 28.4.2018.

Prijavnicu treba ispuniti na engleskom jeziku prema prijavnom formularu, koji je u prilogu i na našoj web stranici AMAC-UK (http://www.amacuk.net/)

U prijavnici osim životopisa i bibliografije, treba biti kratak plan projekta i potvrda institucije, koju kandidat želi posjetiti da su voljni za suradnju.

Uz prijavnicu treba priložiti pismo potpore kandidatu od osobe, koja poznaje kandidatov dosadašnji rad.

NATJEČAJ ZA NAGRADU NENAD BIĆANIĆ

AMAC Nagrada_prijavnica_2018

AKADEMSKA NAGRADA AMAC-UK 2018

Rezultati izbora na natječaju će biti objavljeni 13.5.2018. na godišnjoj skupštini AMAC-UK, a potom će biti obavjesteni svi kandidati.

Nagradu treba iskoristiti do 1.5.2019.

Nakon posjeta znanstvenoj instituciji u Velikoj Britaniji kandidat treba podnijeti pismeni izvještaj na engleskom jeziku o korištenju nagrade.Taj izvještaj će biti objavljen na web stranici AMAC-UK (http://www.amacuk.net/)

Dragana Bjelić uspješno obranila doktorsku disertaciju

Datum objave: 21.12.2017.


U utorak 19. prosinca 2017. godine, Dragana Bjelić, doktorandica Poslijediplomskog sveučilišnog studija prava, uspješno je obranila doktorsku disertaciju.

Dragana Bjelić, dipl.iur., studentica 1. generacije Poslijediplomskog doktorskog studija iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja prava, uspješno je obranila doktorsku disertaciju. Doktorska disertacija pod naslovom „Dobna diskriminacija na tržištu rada“ obranjena je pred povjerenstvom u sastavu: prof.dr.sc. Nihada Mujić Mehičić, predsjednica, doc.dr.sc. Andrijana Bilić, članica i prof.dr.sc. Mira Lulić, članica. Obrana je održana u utorak 19. prosinca 2017. na Pravnom fakultetu Osijek.

Održan doktorski kolokvij Poslijediplomskog sveučilišnog studija prava

Datum objave: 18.12.2017.


Održan je prvi doktorski kolokvij Poslijediplomskog sveučilišnog studija prava na Pravnom fakultetu Osijek

U petak 15.12.2017.  u Vijećnici Pravnog fakulteta Osijek, S. Radića 13, Osijek održan je prvi doktorski kolokvij Poslijediplomskog sveučilišnog studija prava. Na doktorskom kolokviju sudjelovali su doktorandi i njihovi mentori ali i ostali nastavnici studija. Cilj doktorskog kolokvija je izmjenjivanje iskustva, ideja i dogovaranje budućih aktivnosti na putu ka doktorskoj tituli. Izrada disertacije, znanstvena promocija i znanstveni rad teme su koje su bile predstavljene na ovom doktorskom kolokviju.

OBAVIJEST O JAVNOJ OBRANI DOKTORSKE DISERTACIJE

Datum objave: 14.12.2017.


Obrana doktorske disertacije pristupnice Dragane Bjelić, dip. iur. pod naslovom "Dobna diskriminacija na tržištu rada" održat će se dana 19. prosinca 2017. godine (utorak) s početkom u 11:00 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta Osijek, Stjepana Radića 13, Osijek.

Obrana će se provesti pred povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu:
 
  1. Prof. dr. sc. Nihada Mujić Mehičić, redovita profesorica, predsjednica Povjerenstva
  2. Doc. dr. sc. Andrijana Bilić, docentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, članica
  3. Prof. dr. sc. Mira Lulić, redovita profesorica, članica
    Zamjenik člana Povjerenstva za obranu doktorske disertacije:
    - Izv. prof. dr. sc. Mirela Župan, izvanredna profesorica

 

Dekanica
prof. dr. sc. Renata Perić

Doktorski kolokvij 15.12.2017.

Datum objave: 23.11.2017.


Doktorski kolokvij događaj je na kojem mentori i njihovi doktorandi, ali i ostali nastavnici studija, suradnici i gosti, izmjenjuju ideje i dogovaraju buduće aktivnosti

Doktorski kolokvij održat će se 15.12.2017. u Vijećnici Pravnog fakulteta Osijek, S. Radića 13, Osijek.

PROGRAM KOLOKVIJA: