Sutra je međunarodni Dan planeta Zemlje, koji se službeno obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih Udruga, usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja. Na prijedlog bolivijske vlade 2009. Opća je skupština UN-a 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje kako bi se ojačala svijest ljudi o prirodnom okolišu. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine, uz znatan angažman udruga za zaštitu okoliša i prirode.

Zelena pravna klinika i Europski dokumentacijski centar pri Knjižnici pripremili su prigodnu izložbu u predvorju glavne zgrade Fakulteta, Radićeva 13. Pozivamo sve zainteresirane da pogledaju izložbu koja će trajati do 29. travnja 2022. godine. Svatko od nas jednako je odgovoran za spas Zemlje.

Želimo da ova izložba bude poticaj svima da svojim osobnim angažmanom pridonesu i potaknu druge u svojoj sredini o važnosti prirodnog okoliša koji je zbog porasta globalnog onečišćenja u opasnosti za sve nas…