Drage kolegice i kolege,

Pravni fakultet Osijek prepoznao je važnost stjecanja praktičnih znanja naših studenata još za vrijeme studija, stoga se u suradnji s Alumni klubom Pravnog fakulteta Osijek i Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) i ove godine organiziraju ljetne stručne prakse za redovite studente 3., 4. i 5. godine Sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija Pravo.

Prakse se obavljaju u pravnim odjelima i na pravnim poslovima u trgovačkim društvima članovima HUP-a od kraja lipnja do početka rujna. Mjesto obavljanja prakse student bira sam, ovisno o svojim preferencijama, odnosno može birati hoće li praksu obaviti u Osijeku ili u nekom drugom mjestu u Slavoniji (primjerice svome mjestu prebivališta ili boravišta).

Praksa traje dva tjedna, a po završetku prakse studenti dobivaju potvrdu o obavljenoj praksi.

Ako ste zainteresirani tijekom ljetnih dana steći praktična znanja na konkretnim zadacima i ostvariti kontakt s poslodavcima pozivamo sve zainteresirane redovite studente 3./4./5. godine integriranog studija prava Pravnog fakulteta Osijek da nam se pridruže u četvrtak 9. svibnja 2024. godine u dvorani 2/17 s početkom u 9:00 sati na predstavljanju ljetnih stručnih praksi. Na predstavljanju će se pojasniti postupak prijave i realizacije ljetnih stručnih praksi (kako se prijaviti, koje su koristi od stručnih praksi, iskustva drugih studenata..).