Poštovani,
molimo Vas za sudjelovanje u istraživanju u sklopu pisanja Završnog rada dviju studentica psihologije Sveučilišta u Zadru na temu Iskustva obiteljskih i društvenih odnosa te akademskog života braće i sestara osoba s poremećajem iz autističnog spektra. Istraživanje se provodi u obliku intervjua u prisutnosti samo dvije studentice psihologije u trajanju od oko 45 minuta do sat vremena.
Istraživanju mogu pristupiti sudionici od 18 do 30 godina koji imaju brata ili sestru s poremećajem iz autističnog spektra.
Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno i podaci će se analizirati u sklopu tematske analize, čime će identitet sudionika ostati anoniman. Svi podaci dobiveni tijekom intervjua bit će korišteni samo u istraživačke svrhe navedene u sklopu teme.
Ovim istraživanjem nam je prvenstveno namjera steći dublji uvid u funkcioniranje osoba koje imaju brata ili sestru s poremećajem iz autističnog spektra te se nadamo da ćemo na ovaj način pridonijeti podizanju društvene svijesti za ovu tematiku.
Molimo sve zainteresirane da se prijave putem obrasca na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScepFMo_7_iIqCbVlMj1TEVriyNUHBDLNswcVnz9F35c6posQ/viewform?usp=sf_link