Dana 30. studenog 2022., u okviru DIGinLaw projekta, na Pravnom fakultetu Osijek održan je Događaj usmjeren na podizanje svijesti o potencijalu digitalizacije za visoko obrazovanje.

Svrha Događaja bila je predstavljanje DIGinLaw projekta, poglavito razvijenih masivnih otvorenih on-line tečajeva (eng. MOOCs – Massive Open Online Courses). Također, u okviru Događaja održana je i rasprava s dionicima obrazovanja (na svim razinama), kao i javnim i nevladinim sektorom te potencijalnim poslodavcima o mogućnostima i potencijalu korištenja digitalnih tehnologija u VO, obrazovanju odraslih, odnosno formalnom i neformalnom obrazovanju.

Sudionike Događaja, u ime dekana Pravnog fakulteta Osijek, riječima dobrodošlice pozdravio je prodekan za poslovanje, razvoj i projekte izv. prof. dr. sc. Ante Novokmet, dok je DIGinLaw projekt predstavila koordinatorica projekta prof. dr. sc. Mirela Župan. Događaj je bio podijeljen u dvije sesije kroz koje su održana zanimljiva izlaganja te je potom uslijedila akademska rasprava o potencijalu digitalizacije za visoko obrazovanje.

Izjava koordinatorice DIGinLaw projekta prof. dr. sc. Mirele Župan dostupna je ovdje (Izvor: HRT/Hrvatski radio – Radio Osijek).

Niže su dostupne fotografije Događaja, kao i video-prezentacija DIGinLaw projekta.