Na Pravnom fakultetu Osijek od 25. do 30. kolovoza 2023. održava se konferencija „Social Work and Human Rights: Advocating Disruptive Voices“. Ova konferencija održava se u suradnji s međunarodnim udruženjem “The international Social Work & Society Academy” (TiSSA).

U prvom dijelu konferencije, od 25. do 27. kolovoza 2023. održava se PhD Pre-Conference namijenjena doktorskim studentima. Drugi dio konferencije održava se od 28. do 30. kolovoza 2023. (Plenum).

Tema ovogodišnje TiSSA konferencije potaknuta je brojnim krizama s kojima se svijet suočava i potrebom zaštite ljudskih prava. Pri tome se posebno ističe odnos između prava i socijalnog rada. Dok se pravo, s jedne strane fokusira na uspostavu reda te očuvanje strukture moći, socijalni rad usmjeren je zaštiti ljudskih prava, osobito zaštititi „glasova“ koji se često ne čuju, kao što su beskućnici, osobe s invaliditetom, izbjeglice, zatvorenici i drugi.

Više od 120 sudionika iz 28 zemalja predstavit će brojne teme vezane uz ulogu socijalnog rada u zaštiti ranjivih društvenih skupina.

Cjelokupni program konferencije (oba dijela) dostupan je na sljedećim poveznicama: https://www.tissa.net/en/next-conference/program.