Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

U Osijeku do 1. travnja traje 3. Kongres studenata Pravnog fakulteta u Osijeku u radu kojeg osim studenata hrvatskih pravnih fakulteta sudjeluju i studenti iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Tijekom dva dana znanstvenici, teoretičari i praktičari iz područja prava govorit će o temi “Diskriminacija u vremenu transformacije radnih odnosa”. Predavanja će se održavati u dvorani Vikarijata. Prvo počinje u četvrtak u 10 sati. 

“Diskriminacija je jako važna tema jer se događa svakodnevno bilo na rasnoj, spolnoj, nacionalnoj ili nekoj drugoj osnovi”, rečeno je na otvaranju Kongresa na Pravnom fakultetu u Osijeku. “Diskriminiacija je problem i našeg društva i ovakvi skupovi mogu pomoći da se stanje popravi”, rekao je student – moderator Karalo Rašić. 

Govoreći o transformaciji radnih odnosa, dekan Tunjica Petrašević, rekao je “da je Radno pravo suočeno s izazovima promjena u sve raširenijoj uporabi digitalnih tehnologija, te se stoga mora prilagoditi, no izvještaj pučke pravobraniteljice govori da je diskriminacija u radnim odnosima još uvijek prisutna”, istaknuo je Petrašević, te dodao će ovakvi skupovi pomoći studentima da kao budući pravnici grade pravednije društvo u kojem se poštuju temeljna prava i slobode.