Osijek 031 logo

Dani Europe PRAVOS [program, 2022.]

Katedra za ustavno i europsko pravo u suradnji s Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnice i Studentskim zborom tradicionalno organizira Dane Europe PRAVOS u tjednu od 9. do 13. svibnja 2022. godine.

Dan Europe koji se obilježava 9. svibnja svake godine slavi se mir i jedinstvo u Europi. S ciljem uključivanja europskih građana u raspravu u vezi s izazovima i prioritetima Europe mladi će imati središnju ulogu u procesu oblikovanja zajedničke budućnosti europskog projekta te je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih kojom se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

Zbog toga su na programu ovogodišnjeg obilježavanja na Pravnom fakultetu Osijek različite aktualne teme od interesa za mlade kao i druge u području politika i zakonodavstva Europske unije s nizom predavanja profesora Pravnog fakulteta u Osijeku u suradnji s mnogobrojnim gostima predavačima i partnerima. Također, u predvorju glavne zgrade Fakulteta postavljena je izložba povodom Dana Europe i Europske godine mladih.

Prema programu, 9. svibnja otvorenje će započeti Tribinom za mlade: „Saznaj, uključi se, iznesi svoje mišljenje…!“ organizirana u suradnji s Europe Direct Osijek i Proni centrom za socijalno podučavanje na kojoj će se sudionicima obratiti voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj gospodin Ognian Zlatev te gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

Cijeli program možete pronaći ovdje.